optie24 aangeboden door Huis

bron: optie24.nl

Zoals de naam al een klein beetje doet vermoeden is Optie24 een volledig Nederlandstalige broker waardoor hij ideaal is voor klanten uit België en Nederland. Met name omdat Optie24 zich helemaal focust op de Nederlandstalige markt heeft de broker ook in Nederland en in België serieus aan populariteit ingewonnen. Er zijn niet ontzettend veel ervaringen over Optie24 te vinden op het internet net vanwege deze focus op Nederlandstalige gebieden, maar onze ervaringen kunnen we je in ieder geval wel vertellen in de Optie24 review hieronder.

De vijf belangrijkste pluspunten van Optie24:

  • Volledig Nederlandstalig, Nederlands bedrijf
  • Uitstekende klantendienst
  • Simpele, gebruiksvriendelijke software
  • Laagdrempelig en heel wat betaalmogelijkheden
  • Aantrekkelijke welkomstbonus van 100 procent

Geschiedenis van Optie24 en achtergrond

Zoals we hierboven hebben vermeld is Optie24 een volledig Nederlandstalig bedrijf. De hoofdzetel van Optie24 is dan ook gevestigd in Nederland. Het bedrijf wordt gerund door het Nederlandse bedrijf Pip Invest B.V. met als gevolg dat alle software, alle documentatie, de website en de klantendienst volledig Nederlandstalig is. Wel is Optie24 eigendom van Fidelisco Capital Markets Ltd (Limited). Optie24 voldoet dus aan zowel de strenge Britse, Nederlandse en Europese financiële regelgevingen en wetten.

De reputatie die Optie24 over de loop van jaren is absoluut positief. Met name het privacy beleid van Optie24 wordt door vele gebruikers geprezen, dit beleid is ontzettend uitgebreid en positief naar de gebruikers toe omdat alle privégegevens te allen tijde gewaarborgd blijven en niet worden doorverkocht. Uiteraard beschikt Optie24 ook over de nodige officiële regulaties om aan de slag te kunnen als broker. Sinds september 2015 is het officieel gereguleerd door de Autoriteit van Financiële Markten (kortweg het AFM), wat een soort van waardevol betrouwbaarheids-label voor een broker vormt. Uiteraard worden ook de Europese richtlijnen gevolgd door Optie24. In het geval dat Optie24 zelf failliet gaat, zijn alle klanten van Optie24 en krijgen traders altijd hun volledig (online) kapitaal terug.

De handelssoftware van Optie24

Optie24 heeft zelf alle software ontwikkeld om als trader meteen aan de slag te kunnen bij deze broker. Je hoeft geen applicatie of programma te downloaden, het volledig platform is web-gebaseerd. De handelssoftware van Optie24 is bovendien ook nog eens ontzettend simpel. Op je startscherm krijg je een drietal zaken voorgeschoteld die je kunt selecteren: het bedrag dat je wilt inzetten of investeren, de looptijd (en bijhorende expiratiedatum) en uiteraard ook de onderliggende waarde. Zoals je dus kan zien focust Optie24 zich uitstekend op het verhandelen van binaire opties. Op ditzelfde startscherm kan je één grote grafiek tevoorschijn tonen samen met drie kleinere, minder gedetailleerde grafieken van andere koersen.

Bovendien is het handelsplatform altijd volledig real-time en haalt hij de koersinformatie van het gevestigde Thompson/Reuters. Dit geeft je als klant een gerust gevoel aangezien je orders altijd exact kunt doorgeven. Net zoals de meeste andere brokers die enkel maar web gebaseerde software aanbieden kun je sommige technische details niet meteen zien voor een gevorderde analyse bijvoorbeeld. Dit is vooral belangrijk voor de ietwat gevorderde traders, al kan je wel bijkomende software gebruiken om deze informatie toch te achterhalen. Niettemin zou het voor gevorderde traders beter zijn als dit gewoon standaard al aanwezig was.

Wel handig is dat Optie24 degelijke mobiele apps aanbiedt in zowel de App Store voor iOS toestellen en de Google Play Store voor toestellen (smartphones of tablets) die op Android draaien. Deze mobiele apps zijn eveneens vrij overzichtelijk en bieden alle mogelijkheden van de websiteversie aan, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het traden ‘on the go’. Uiteraard kan je bij Optie24 ook als beginner aan de slag met een demo account, zodat je bekend kan geraken met de software met virtueel geld en zonder risico voor je eigen kapitaal.

Optie24 biedt gewoon simpelweg de bekende standaard binaire opties aan, je kan er dus geen high-yield opties of opties met een gedeeltelijke cashback terugvinden.

optie24 Trading

bron: optie24.nl

Over het rendement

Optie24 biedt meestal een rendement dat tussen de 68 en 80 procent ligt voor haar opties. Wel belangrijk om te melden is dat dit rendement verschilt afhankelijk van de looptijd en bijhorende vervaldatum van een optie, dit wordt dus niet bepaald aan de hand van de onderliggende waarde. Het rendement is hiermee iets lager dan sommige nadere brokers, hoewel het op iets langere termijn (24 uur bijvoorbeeld) met 80 procent toch vrij degelijk is. Het risico op verlies bij een kortere looptijd is dus wat groter.

Rekeningen, storten en uitbetalen

Je kan kosteloos een account aanmaken bij Optie24 en het kleinste bedrag dat je kunt storten bedraagt €50. Je kunt op heel wat verschillende manieren geld overmaken naar je Optie24 account. Dit kan onder meer via iDeal, Moneybookers, Neteller, creditcards zoals Visa en Mastercard maar ook PayPal en een standaard overschrijving. Je krijgt ook de keuze of je wil handelen in euro of in Amerikaanse dollar (USD), dit doe je bij het aanmaken van je account.

Het minimale bedrag dat je per trade kunt uitgeven bedraagt €5, waardoor het handelen bij Optie24 zeker en vast laagdrempelig genoemd kan worden. Zeker voor beginnende traders is dit een gigantisch voordeel om al wat ervaringen op te doen. Nog een bijkomend voordeel van Optie24 is dat uitbetalingen altijd binnen de 24 uur plaatsvinden via bankoverschrijving. Vooral in Nederland is het ontzettend overschrijven via iDeal ontzettend populair en handig.

Net zoals de meeste andere brokers biedt Optie24 ook een welkomstbonus aan. Deze varieert een beetje van tijd tot tijd, maar meestal krijg je een bonus van 100 procent op je eerste storting, een verdubbeling van je bedrag dus.

optie24 betaling metahlmethode

bron: optie24.nl

Hulp en klantenservice

De Nederlandstalige klantenservice van Optie24 reageert erg vlot en behulpzaam, je merkt duidelijk dat het bedrijf haar klanten echt wel weet te waarden. De educatieve sectie op de website van Optie24 zelf is niet ontzettend uitgebreid maar je vindt er in ieder geval wel de basics van de handelssoftware terug. Ook is er een FAQ aanwezig zodat je de antwoorden op de meest gestelde vragen kunt zien.

Mocht je toch nog met een vraag of met een probleem zitten zijn er verschillende manieren op contact op te nemen met de klantendienst van de broker. De meest gangbare manier is de online live chat wanneer deze beschikbaar is, en je kunt natuurlijk ook gewoon een e-mail naar de klantendienst sturen. Verder kan Optie24 je ook nog eens telefonisch te woord staan. Op e-mails antwoordt Optie24 meestal ook binnen de 24 uur zodat je snel geholpen kan worden.

Conclusie Optie24 review

Optie24 is een unieke broker en biedt heel wat voordelen en is dankzij de focus op Nederlandstalige gebruikers ideaal voor het verhandelen van opties in België en Nederland. Bovendien biedt Optie24 een uitstekende klantenservice aan, prima software en heel wat verschillende betaalmogelijkheden. Het rendement op kortere termijn mag dan wel iets lager zijn, met al deze pluspunten maakt Optie24 dat dubbel en dik weer goed.