iq option aangeboden door Huis

bron: iqoption.com

In dit artikel lees je onze ervaringen met de IQ Option trading dienst die zich vooral focust op binaire opties. Het bedrijf IQ Option is al een tijdje actief sinds 2013 en daarmee kunnen we best zeggen dat IQ Option een van de nieuwere spelers in de markt is van brokers. Samen met de ontzettend indrukwekkende stijging van het afsluiten van binaire opties zorgt dat voor een frisse wind. Maar hoe scoort IQ Option nu eigenlijk in de werkelijkheid? Hoe zit het met de betrouwbaarheid, de geleverde software, het aanbod van actie en de verschillende mogelijkheden en opties die door IQ Option worden aangeboden? Onze ervaringen lees je allemaal hier.

vijf belangrijkste pluspunten van IQ Option

  • Uitstekende software
  • Mobiele apps zijn goed uitgewerkt
  • VIP Accounts krijgen persoonlijke managers
  • Laagdrempelig
*Algemene voorwaarden van toepassing, uw vermogen loopt risico

Geschiedenis en achtergrond van IQ Option

Zoals hierboven vermeld gaat het dus om een relatief nieuwe broker die z’n oprichting in 2013 heeft gekend. De financiële broker is van oorsprong Russisch en heeft zijn administratieve zetel net als vele andere brokers gevestigd in Cyprus. IQ Option is een eigendom van het Engelse bedrijf IQ Option Europe Ltd (Limited) en is daardoor onderworpen aan de Britse wetgeving. Omdat IQ Option dus in Cyprus is gevestigd, valt het onder een zeer streng en strikt toezicht van CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) en overige Europese financiële richtlijnen en wetgevingen. Het gaat dus wel degelijk om een legitiem bedrijf dat aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Je geld is dus 100% gewaarborgd. IQ Option heeft dankzij z’n jeugdig bestaan ook een erg frisse look. IQ Option focust zich ook puur op de Europese markt, gebruikers buiten Europa of de Europese Unie worden niet ondersteund door IQ Option.

IQ Option heeft ook al verschillende awards in ontvangst mogen nemen van de meest gevestigde financiële experts ter wereld. De experten van MasterForex-V hebben IQ Option de award toegekend van de “meest betrouwbare broker voor binaire opties” in 2014, terwijl het bedrijf ook de prestigieuze titel “meest innovatieve broker voor binaire opties” heeft ontvangen tijdens de ShowFX wereldconferentie in Moskou.

De handelssoftware van IQ Option

Net zoals vele andere brokers heeft IQ Option besloten om zelf software te gaan ontwikkelen om haar gebruikers te kunnen laten traden. Ze maken dus geen gebruik van externe software die ontwikkeld is door een derde partij. Het feit dat IQ Option is redelijk jong bedrijf is manifesteert zich ook in een frisse, moderne en vooral overzichtelijke interface van de IQ Option software. Grafiekjes kun je overal plaatsen en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere grafieken te tonen op één scherm zodat je nooit het overzicht verliest en op de beste momenten kan traden. Uiteraard houdt de software de gebruiker in real-time op de hoogte van alle koerswijzigingen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Verder heeft IQ Option ook een klein sociaal aspect in de software ingebouwd. Je vindt er namelijk een lijstje terug van de beste IQ Option traders (handelaars) van het moment zodat je uit hun keuzes kunt leren, handig als je strategieën probeert op te bouwen of gewoon lekker uitprobeert. Indien je dat wenst kan je ook je resultaten delen met je Facebook-vrienden via een eenvoudige integratie. Verder is het platform erg gebruiksvriendelijk en simpel te gebruiken. Doordat je ook vele instellingen wat betreft lay-out naar hartenlust kan aanpassen is het ook goed te doen voor nieuwe gebruikers. Je kan bijvoorbeeld ook snel inzoomen op een grafiek, wat je toch niet vaak terugziet in dergelijke brokersoftware. Je krijgt ook een handig overzicht van recent en relevant financieel nieuws voorgeschoteld. Ja hoor, met de handelssoftware van IQ Option zit het best wel goed.

iq option veiligheid

bron: iqoption.com

Mobiele apps

Misschien nog belangrijker dan de normale IQ Option software voor gewone computers is de mobiele app die werd gelanceerd door IQ Option, want die wordt door iedereen aangeprezen. Sterker nog, de mobiele app staat al een hele tijd op #1 in de App Store in de categorie van trading apps in meer dan 45 verschillende landen. Uiteraard worden gebruikers met een Android smartphone of tablet niet vergeten, want de app kan je uiteraard ook op de Google Play Store vinden. De app biedt dezelfde mogelijkheden als z’n grote broer en je kunt er naar hartenlust mee traden. Het handelen onderweg is met de IQ Option apps nog nooit zo gemakkelijk geweest en dit wordt absoluut beschouwd als een van de sterkste punten van deze broker.

Voor de Nederlandstalige gebruikers uit Nederland of Vlaanderen die de Engelse taal niet machtig zijn is er wel een belangrijk nadeel: IQ Option heeft namelijk geen Nederlandstalige versie van haar software of mobiele applicaties gelanceerd, waardoor je gebonden bent aan het Engels. Vaak vormt dit niet echt een probleem, maar een volledig Nederlandse integratie was natuurlijk wel welkom geweest.

Gratis demo account, afhalen en storten

Voor beginnende en nieuwe gebruikers biedt IQ Option de mogelijkheid aan om met een demo-account te beginnen zodat je eigen kapitaal geen enkel risico loopt. Ideaal als je een de wereld van de binaire opties wil verkennen of als je een bepaalde strategie wil aanleren. In ieder geval is het altijd mooi meegenomen. Met dit gratis demo account krijg je toegang tot 13 trading assets, enigszins gelimiteerde mogelijkheden en de mogelijkheid om te oefenen met een klein bedrag.

Als je met echt geld speelt, biedt IQ Option twee verschillende soorten accounts aan. Bij eender welk bedrag onder de €1000 krijg je een real account toegewezen waarmee je dus kan beginnen handelen. De minimale inleg bedraagt hier slechts €10, wat erg gunstig is. IQ Option is ontzettend laagdrempelig, zeker als je ziet dat je al geld kunt inleggen vanaf €1. Stort je echter wat meer geld op je IQ Option account – vanaf €1000 euro – dan zal je account wijzigen in een VIP Account. Je kunt deze €1000 ook spreiden over meerdere betalingen. Een bijkomend voordeel van een VIP Account is dat maandelijks een afspraak kunt maken met een toegewezen personal manager om je transacties eens te analyseren: ontzettend handig en behulpzaam!

Wat het afhalen (opnemen) en storten van geld betreft biedt IQ Option verschillende opties zoals gangbare creditcards als Visa en MasterCard, maar ook Skrill en Neteller worden ondersteund. Verder is de klassieke bankoverschrijving natuurlijk ook aanwezig. IQ Option heeft drie dagen nodig om een storting of opname te verwerken, maar VIP Accounts krijgen prioriteit met één dag verwerkingstijd.

*Algemene voorwaarden van toepassing, uw vermogen loopt risico

Hulp en klantendienst

Op de website van IQ Option vind je enkele (Engelstalige) video’s terug die je wegwijs maken in de software van IQ Option en je enkele basics aanleren. Echt educatief en uitgebreid zijn de filmpjes niet en voor een introductie in het handelen van binaire opties kijk je beter naar andere materialen. Wegwijs in de financiële wereld zal je er niet van worden, maar je krijgt dus wel enkele handige overzichtjes te zien van de software.

De klantendienst van IQ Option is uitstekend, vooral voor VIP Accounts. Zoals we al vermeld hebben krijgen deze laatstgenoemde gebruikers een persoonlijke manager ter beschikking die analyses voor je kan uitvoeren. Ze geven je ook actief financieel advies en houden je op de hoogte van financiële ontwikkeling. Met andere woorden, je kan meteen met een expert praten die al je vragen beantwoordt en je helpt bij he traden. Als je ondersteuning nodig hebt kan je contact opnemen met IQ Option via een online live chat, een contactformulier op de website of via e-mail. Er is helaas geen telefoonnummer aanwezig en ondersteuning in het Nederlands is ook niet mogelijk: alles is het Engels te doen.

*Algemene voorwaarden van toepassing, uw vermogen loopt risico*Bij een correcte voorspelling.