Wie handelt in binaire opties weet dat alle technische specificaties en elementen die bij de grafiekjes van een binaire optie horen niet bepaald erg gemakkelijk te lezen en te begrijpen zijn, zeker als voor de beginnende traders. De prijs is een van de moeilijkste indicatoren om een optie goed te kunnen voorspellen. Een methode die wordt gebruikt om deze prijs (vaak price action genoemd) is om te kijken naar wat de analisten ‘pivot points’ of keerpunten nemen. Laten we ze eens van dichterbij bekijken en zien hoe deze keerpunten technische analyses van binaire opties kunnen verbeteren.

Pivot points of keerpunten kunnen het best beschouwd worden als indicators bij het handelen en vormen een goede baseline om markttrends gedurende een bepaalde tijdsperiode te voorspellen. Ze worden meestal berekend door de dagelijkse lows (minimum) te nemen, de dagelijkse highs (maximumwaarde), samen met de dagelijkse close (afsluiting) van een bepaald onderliggend financieel element (asset) gebaseerd op een vorige handel sessie. Keerpunten kunnen gewijzigd worden door te kijken naar verschillende tijdsperiodes. Deze worden voorgesteld in grafieken – een uur-grafiek toont de data van het afgelopen uur, een week-grafiek toont de data van de vorige week enzovoort.

Eens je deze pivot points of keerpunten hebt vastgelegd, kan je ze gebruiken om de price action te bepalen. Er wordt verondersteld wanneer de koers van een bepaald onderliggend financieel element boven een keerpunt komt te liggen, dat de markt voor die onderliggende asset negatief aan het trenden is. Omgekeerd geldt hetzelfde: wanneer de prijs van een onderliggend financieel elemente onder een keerpunt ligt, zal de trend eerder richting positief en overwinnend zijn. Het begrijpen hoe deze price action zal bewegen is van essentieel belang wanneer je handelt in binaire opties. Nauwkeurige voorspellingen op deze price actions zorgen ervoor dat je heel wat geld kunt verdienen in een vrij korte tijdsperiode.

Opgelet

Hoewel pivot points of keerpunten een erg handige tool kunnen zijn wanneer het aankomt op het voorspellen van stijgende en dalende koersen op de markt, is het erg belangrijk om te weten dat keerpunten doorgaans beschouwd worden als indicatoren op kortere termijn. Hierdoor is het ook belangrijk om zeker te zijn dat al je trades binnen dezelfde tijdsperiode zitten omdat de volgende tijdsperiode de activiteit op gebied van prijsschommelingen veel minder betrouwbaar zijn. Als je jezelf houdt aan deze regels kunnen pivot points fantastische indicatoren zijn om te beslissen waar je Puts (de koers zal dalen) of Calls (de koers zal stijgen) kan inzetten.

Kortom, als het handelen in binaire opties niet meteen ontzettend soepel voor je werkt, kan het ontzettend handig zijn om pivot points toe te voegen aan de technische analyse of grafiekjes zodat je de trades die je wel geld opleveren wat beter kunt bestuderen. Dit is vaak de sleutel tot het behalen van meer winst en meer geld op een consistent niveau, het belang van een dergelijke indicator valt zeker niet te onderschatten.