De beste Broker: anyoption

▷ Keert terug naar 85 procent mogelijk is.
▷ Tot 25% Verliezen.
▷ Officiële CySEC regelgeving.

De beste Broker
94%
payout
2
89%
payout
3
92%
payout

Binaire opties, het is momenteel helemaal in bij beleggers en is zelfs op korte tijd ontzettend populair geworden. Binaire opties worden soms ook weleens ‘alles of niets’ opties genoemd, omdat je het risico loopt je volledige inleg te verliezen. Er wordt vaak ook gezegd dat de mogelijke winst meestal beperkt blijft tot 70 procent van het belegde bedrag, maar wie slim belegt kan vrij hoge winsten laten uitkeren. Maar wat zijn binaire opties nu precies, wat zijn de verschillen met normale opties en wat zijn de voor- en nadelen? In dit artikel lees je het allemaal.

Inleiding

binaire-optiesOpties zijn niet helemaal identiek aan aandelen. Er is namelijk iets mee risico aan verbonden en een optie geeft je – kort gezegd – het recht om in een afgesproken en bepaalde periode een effect te verhandelen tegen een vooropgestelde prijs. Hiervoor dien je ook een premie te betalen.

Wat zijn binaire opties nu precies? De Engelse term ‘Binary Options’ zal je wellicht bekender in de oren klinken, en ze worden ook weleens digitale opties genoemd. Onderliggend aan deze binaire opties is een financieel effect of instrument. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen zijn maar ook andere financiële middelen zoals olie, S&P500 index, valuta of goud passen absoluut binnen de mogelijkheden. Je kan dus geld verdienen (en verliezen) met binaire opties, dit zal afhangen van hoe de waarde van het onderliggende financieel element evolueert gedurende een bepaalde tijd.

De belangrijkste kenmerken van binaire opties

Binaire opties hebben een aantal belangrijke kenmerken. Eerst en vooral staat de optie los van het onderliggend, financieel product. Wanneer de optie z’n expiratiedatum (vervaldatum) nadert betekent dat niet automatisch dat je het onderliggende element zal moeten leveren of krijgen – bij binaire opties gaat het enkel en alleen maar over het geldbedrag waarover is afgesproken.

Zoals de naam al doet vermoeden bieden binaire opties twee mogelijke uitkomsten. De waarde van het onderliggende product kan namelijk enkel maar stijgen of dalen, verhogen of verminderen, omhoog of omlaag. Hoeveel dat onderliggend financieel product in waarde verandert maakt op zich niet zo erg veel uit. De afgesproken vervaldatum is uiteraard essentieel. Is de waarde van het product intussen gestegen (vergeleken met de beginkoers) zal de optie uitkeren. Zakt de waarde van het onderliggend financieel product onder de beginkoers zal de waarde van de binaire optie helaas verloren gaan. Zoals je kan zien is er zeker een groter risicofactor aanwezig.


Hierboven hebben we in een notendop beschreven hoe het systeem van binaire of digitale opties in elkaar zit. Uiteraard is het belangrijk dat je alle paramaters van binaire opties kent, aangezien die natuurlijk essentieel zijn voor het handelen.

  • Vervaldatum (wordt soms weleens de expiratie of expiratiedatum genoemd, is het moment waarop een optie afloopt en er wordt gekeken of de het onderliggend product effectief is gestegen of niet)
  • Inzet op High of Low (High = een stijging van de koers ten opzichte van de beginsituatie, Low is identiek hetzelfde, maar dan omgekeerd)
  • Uitkering bij winst (in het geval van winst krijg je dus een bepaald percentage bovenop het bedrag dat je hebt geriskeerd, wat in de meeste gevallen meer dan 80% is)
  • Uitkering bij verlies (in de meeste gevallen zal je helemaal niets terugkrijgen, maar het komt soms voor dat je een (zeer) klein percentage van je ingezette bedrag kunt recupereren
  • Het bedrag dat je wenst te riskeren voor de optie

Hierdoor is het gebruik van binaire opties eigenlijk doodsimpel. Het enige waar je zorgen over hoeft te maken is “gaat mijn onderliggend financieel product stijgen of dalen in waarde?”. Als je dit enigszins met redelijke nauwkeurigheid kunt voorspellen, valt er ontzettend veel geld te verdienen in de markt van binaire opties. Bovendien kies je uiteraard zelf hoeveel geld je wenst in te zetten of te riskeren zodat je nooit voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

De voordelen van binaire opties

Binaire opties bieden heel wat voordelen vergeleken met normale, standaard opties. De belangrijkste reden is simpelweg dat ze ontzettend eenvoudig zijn. Je hoeft geen rekening te houden met hoeveel de waarde verandert, als het maar naar boven of naar beneden gaat. Je hoeft gewoon te voorspellen of het up of down gaat en dat is meer dan voldoende om winst te kunnen maken.

trade-overzichtVerder zijn binaire opties ook nog eens vrij snel te onderhandelen, dat betekent dat de termijn vaak vrij kort is. Bij normale opties is het niet ongewoon dat je heel wat weken of maanden moet wachten vooraleer je een resultaat bekomt. In sommige gevallen vormen jaren wachttijdens zelfs geen uitzondering. Wie goed z’n weg in de binaire opties vindt kan dus vaker handelen met hetzelfde geld en bijgevolg ook meer winst maken.

Waar je bij normale opties vaak toch een redelijk bedrag moet verzamelen vooraleer je een contract sluit omdat je 100 aandelen moet bezitten, gaat er het beleggen bij normale opties toch vrij veel geld aan te pas. Dat is gelukkig niet het geval voor binaire opties waar je al met enkele honderden euro’s een degelijk kapitaal kunt opbouwen om ze te verhandelen. Het minimumbedrag dat je kunt inzetten op een binaire optie bedraagt doorgaans 25 euro en is daarmee ook absoluut te doen voor beginners.

Ook mogen we niet vergeten dat binaire opties pas recentelijk erg populair zijn geworden en dat er bijgevolg ontzettend veel concurrentie is op de markt. Vaak zullen de brokers of traders van binaire opties een zeer aantrekkelijke welkomstbonus voorschotelen, bijvoorbeeld een extra bedrag dat je kunt inzetten bovenop een eerste storting. Hoewel het op lange termijn uiteraard te doen is met je eigen kapitaal kan deze welkomstbonus toch erg aantrekkelijk zijn om daarbovenop nog extra winst te kunnen behalen.

Een voorbeeld van een handeling van een binaire optie

Laten we even kijken naar een voorbeeldje zodat je een nog beter inzicht krijgt in het systeem van binaire opties. Laten we zeggen dat je denkt dat een bedrijf als Ford in een bepaalde periode in waarde zal dalen. Je besluit een binaire optie te nemen op het aandeel van Ford in de hoop dat je zal kunnen profiteren bij de volgende koerswaarde.

We stellen het even stapsgewijs voor:

Je zet een bedrag in van €100
Vervaldatum (expiratie) is vastgesteld op 7 kalenderdagen
Huidige koers staat op €11,07 (fictief)
Je denkt dat het bedrijf binnen deze periode in waarde gaat delen, dus kies je voor low
Bij de optie zie je meteen dat je 89% winst kan maken van het geriskeerde bedrag, bij verlies krijg je niets terug (0)

Na het bevestigen hoef je verder niets meer te doen. Na de 7 vooropgestelde kalenderdagen zal je automatisch op de hoogte gehouden worden van het resultaat. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat de koers van Ford gezakt is naar €10,89 – en aangezien je op ‘low’ hebt ingezet betekent dat winst voor jou en een rendement va maar liefst 89%. Je krijgt €189 terug op je initiële bedrag van €100. Mooi meegenomen!