Wanneer je binaire opties aan het verhandelen bent komt het erop naar dat je de koerswaarde van een bepaald onderliggend financieel element goed kan voorspellen. Als je dus enigszins denkt hoe de prijs gaat evolueren gedurende een bepaalde periode, kan je met binaire opties erg veel winst maken. Dit is niet altijd even gemakkelijk – want als het gemakkelijk was, zou iedereen handelen in binaire opties en ontzettend rijk worden. De meest succesvolle traders verkiezen om te traden volgens een aantal zelf vooropgestelde regels dat ze hebben gevormd door ervaring, door de leren van andere traders of door onderzoek te doen naar bewezen analytische technieken en andere voorspelmethodes te onderzoeken die effectief werken. Een theorie die nooit zal veranderen is dat je moet profiteren van een zinvolle trade als je eentje ziet.

Een slimme trade plaatsen

Het kan ook gezegd worden dat de meest ‘slimme’ of krachtige zetten gebeuren wanner er een ‘bullish trend’ (hoog) plaatsvindt dat de vorige highs van de koers overtreft of men spreekt ook van een ‘bearish’ (laag) trend wanneer de koerswaarde nog verder onder eerdere lows begint te zakken. Je weet dus dankzij deze bullish en bearish trends of een bepaalde markt aan het floreren is of net sterk begint af te nemen. Wanneer je binaire opties verhandelt, is het de beste optie om een ‘call optie’ (hoog) te plaatsen gebaseerd op de sterkte van de markt en om ‘put’ (laag) opties te plaatsen op een onderliggend financieel element met een koers die gebaseerd is op een zwakke markt.

De highs (hoge waarden) kopen en de lows verkopen is natuurlijk niet zonder enig risico. De markten kunnen op elk moment omkeren in hun huidige trend; het is natuurlijk de eigen natuur van de markt en dat is ook de reden waarom er in deze wereld evenveel winnaars als verliezers zijn bij het traden. Dit is ook de reden waarom vele traders beslissen om net niet te traden als de koersen richting punten komen waarbij ze denken dat de markt zich zou kunnen omkeren op eender welk ogenblik.

Waarom niet iedereen met deze theorie akkoord gaat

Er moet wel bij gezegd worden dat niet iedereen akkoord gaat met deze theorie; sommigen denken dat als de markt voor een bepaalde asset sterk genoeg was om de vorige highs te kunnen bereiken, dat er geen enkele reden is om te denken dat de koers zich niet verder gaat voortbewegen in dezelfde (hogere) richting. Ze moedigen je aan om te kopen en in te spelen op de trend omdat de asset (het onderliggend financieel element) nog altijd erg gewild is.

Het omgekeerde kan ook waar zijn wanneer het aankomt op de lows te verkopen en vervolgens ‘put’ opties te kopen. Daarom is het van ontzettend groot belang om deze voortgaande trends te identificeren en te monitoren dankzij grondige technische analyse met behulp van voortzettingspatronen zoals vlaggen en wimpels, in het Engels flags en pennants.