Het is geen groot geheim dat het uitermate belangrijk is om goed te kunnen voorspellen of een financiële waarde zal stijgen of dalen gedurende een bepaalde periode, want dat is natuurlijk de essentie van binaire opties – en gelijk andere optie uiteraard. Het komt vaak voor dat een trader een beslissing zal moeten nemen bij een aantal verschillende onderliggende financiële elementen waar hij denkt dat de waarde ofwel zal stijgen ofwel zal doorlopen in z’n huidige, meer voorspelbare trend. Soms heeft de trader helemaal gelijk en haalt hij een mooie winst dankzij z’n voorspelling, maar soms zou het verstandiger geweest zijn om een andere financiële optie te kiezen. In dit soort gevallen zou Ladder Trading een goede oplossing zijn.

Ladder Trading begint steeds meer en meer aan populariteit te winnen omdat heel wat brokers deze optie mogelijk maken voor haar gebruikers. Met Ladder Trading kan je heel wat succes behalen, al is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet hoe het precies in elkaar zit en wat Ladder Trading nu eigenlijk is. Eens je weet hoe Ladder Trading werkt en wat de theorie erachter is, is het eigenlijk best simpel. Je kan het best vergelijken met het wedden op drie paarden. Als alle drie de paarden je geld opleveren is dat uiteraard fantastisch, maar ook als er slechts een of twee van drie paarden wint kan je winst behalen of ten minste je geld terugkrijgen.

Hoe het werkt

Binaire opties ladder trading is een vorm van handelen waar je meerdere prijsniveaus van gelijke afstanden van elkaar voorgeschoteld krijgt, zodat je een soort van ladder patroon krijgt. Om het simpel uit te drukken: een binaire opties ladder trade is een trade waarbij je probeert te voorspellen hoe groot de verandering van de waarde ‘level’ van een onderliggend financieel element zal veranderen gedurende een bepaalde periode totdat de optie wordt voltooid. De trader moet dus deze levels en de tijdsperiodes ook kunnen voorspellen. Om een maximaal succesvolle trade te maken, moet de prijs elke ‘stap’ van de ladder overschrijden. Behaal je alle ‘stappen’ niet? Geen probleem, ladder trading zorgt ervoor dat de winst-verlies verhouding altijd zo goed mogelijk is in het voordeel van de trader.

Als je dus denkt dat een bepaald financieel element (asset) zal fluctueren in prijs maar je het gevoel hebt dat dit nog significant kan schommelen, zijn binaire ladder opties een goede keuze. Met een ladder trade kan je dus nog steeds winst maken, ook al was je voorspelling maar voor 2/3 juist. Het risico wordt dus aanzienlijk kleiner.

Laten we eens naar een voorbeeldje kijken

Nadat je een onderliggend financieel element hebt gekozen waarvan je de koers goed zou kunnen voorspellen, ben je klaar om je ladder trade te maken. Je plaatst de trade door een progressief aantal prijzen en vervaldata te kiezen in de richting waarin je denkt dat de marktkoers zal wijzigen. De winst die je per aantal (per stap dus) behaalt hangt af van de broker.

We nemen als voorbeeld het onderliggend financieel element USD / JPY, de valutakoers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse Yen. De verhouding is momenteel 120 om 14:00.

  • STAP 1: 120.40 om 14:05 – Payout 30%
  • STAP 2: 120.95 om 14:55 – Payout 45%
  • STAP 3: 121.15 om 15:00 – Payout 65%

Ladders worden meestal in drie stappen verhandeld en de payouts hangen uiteraard af van de broker. Hoe groter de risicofactor, hoe groter de payouts. Dit zal voornamelijk ook afhangen van de gekozen expiratiedata. Kies je voor korte ladder trades, dan zal het risico wat lager liggen maar eveneens de winst. Wie een goede balans tussen deze twee vindt kan uit ladder trading ontzettend veel winst halen.