anyoption aangeboden door Huis

bron: nl.anyoption.com

Anyoption is een broker voor voornamelijk binaire opties en focust zich ook op Nederlandse klanten. Anyoption kenmerkt zich verder vooral door Nederlandstalige ondersteuning, de mogelijkheid om te beleggen met kleine bedragen en verder ook nog een aantal unieke functies in de software. Laten we Anyoption en haar verschillende mogelijkheden even van dichterbij bekijken. Je leest er alles over in onze Anyoption review.

De grootste pluspunten van Anyoption zijn:

  • Volledig Nederlandstalig
  • Ondersteuning voor iDeal
  • Gemakkelijke software
  • Extra features
  • 15% cashback bij verlies

Geschiedenis en achtergrond van Anyoption

Het bedrijf bestaat al sinds 2008 en is gevestigd in Nicosia, Cyprus. Daardoor zijn ze onderworpen aan de Europese richtlijnen en strenge wetgevingen. Uiteraard hebben ze ook een licentie gekregen van het CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission), dit gebeurde op het einde van 2012. Het moederbedrijf van Anyoption heet Ouroboros Derivates Trading Ltd (Limited), dat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk en daar ook aan alle nodige regelgevingen moet voldoen. Een leuke extra: in 2013 steeg Anyoption hard in populariteit door het toevoegen van de mogelijkheid om Bitcoins te verhandelen.

De handelssoftware van Anyoption

Net zoals vele anderen biedt Anyoption haar eigen zelfontwikkelde software aan, al heeft deze software wel een kleine twist. In tegenstelling tot een applicatie die je downloadt op je computer is de software van Anyoption volledig web gebaseerd, je hebt dus enkel maar een internetbrowser nodig om te kunnen handelen. De software is simpel en overzichtelijk weergegeven en ziet er ook netjes uit. Vooral handig is dat je in het startscherm een overzichtje kan zien met vier grafieken zodat je meerdere koersen tegelijkertijd in de gaten kunt houden. Wel mist deze web gebaseerde software van Anyoption de mogelijkheden om grafieken in detail te kunnen bekijken, dat is jammer genoeg niet mogelijk. Hoewel je natuurlijk een prima overzicht op deze grafiekjes kunt aflezen is het niet in detail en dat is toch wel een gemis. Dit euvel kan je eventueel oplossen met externe software, maar dit doet natuurlijker onder aan de gebruiksvriendelijkheid van het platform.

Een tweede tabblad in de software toont het Options+ platform, dit is vooral bestemd om binaire opties te verhandelen in real-time voordat ze expireren. Uiteraard gaat dit gepaard met een overzichtelijke grafiek en de mogelijkheid om snel order door te geven. Ideaal voor snelle transacties of vluchtige koerswijzigingen. Voor de liefhebbers is Options+ zeker en vast een aanwinst en biedt het grondige mogelijkheden om op zeer korte tijd te traden. Dit gaat wel gepaard met een iets lager rendement van circa 71 procentpunt en het betalen van 50 dollarcent commissie per geslaagde transactie. Uiteraard kan je ook nog via het normale platform traden, je hoeft Options+ uiteraard niet te gebruiken.

Ook biedt Anyoption mobiele apps aan om in real-time te handelen om je mobiel toestel, dit zowel voor iOS in de App Store als voor Android toestellen in de Google Play Store. De app is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken en is net zoals de websiteversie van Anyoption ook volledig Nederlandstalig. De app wordt in de App Store beoordeeld met drie en een halve ster op vijf. Geen perfecte app dus, maar een prima optie voor het traden onderweg.

Anyoption heeft een aantal unieke mogelijkheden in haar software ingebouwd die zowel voor beginnende als ervaren traders erg van pas kunnen komen. Zo bestaat er de functie ‘Roll Forward’, waarmee je een optie die je dreigt kwijt te geraken kunt verlengen naar een volgende expiratiedatum. Uiteraard zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden, maar het feit dat deze mogelijkheid aanwezig is, is toch zeker een pluspunt. Ook handig is ‘Take-Profit’, een mogelijkheid waarmee je een bepaalde optie gewoon aan Anyoption terug kan verkopen voordat de vervaltijd verstreken is. Dankzij ‘Profit Line’ krijg je heel wat grafiekjes en informatie voorgeschoteld van de huidige handelstracties op Anyoption inclusief de verwachte winst.

anyoption Trading

Trading range van anyoption. bron: nl.anyoption.com

Het effectief rendement

Hoe het precies met het rendement (en uiteraard ook het bijhorend risico) zit bij Anyoption, is een beetje vreemd. Op het eerste gezicht is het rendement bij de opties bij Anyoption vrij laag, dit schommelt steeds rond de 70%. Vergeleken met andere brokers is dat toch een dikke tien procement minder, maar een erg belangrijk kantpunt is dat je bij verlies ook 15 procent van je ingezette bedrag terugbetaald krijgt. Dit wordt in het jargon ook wel eens ‘cashback’ genoemd. Bij de meeste andere brokers krijg je in geval van verlies helemaal niets terug en is het rendement hoger. Als we dit even opnieuw berekenen met dit in het achterhoofd zal het effectief rendement van de opties bij Anyoption eerder richting 82 – 83 procent liggen, wat al helemaal in lijn is met de concurrentie.

De expiratiedatums lopen op tot een week of soms een maand, waardoor je bij Anyoption prima strategieën kan uitwerken voor handelen op een iets langere termijn. Naast standaard binaire opties biedt de broker ook nog ‘high yield’ opties en ‘Binary 1-100’ aan. Beiden met een hoger rendement, maar de kans om deze koersen correct te kunnen voorspellen en er dus winst uit te halen is wel weer kleiner.

Geld storten en afhalen

Vooraleer je begint met echt geld en je eigen kapitaal in te zetten kun je bij Anyoption ook aan de slag met een demo account. Je kunt dan beleggen met virtueel geld om jezelf wat bekend te maken met de software of gewoon om het eens uit te proberen of te oefenen.

Vanaf je met een account begint zal een minimale eerste storting van 100 Amerikaanse dollar (USD) moeten maken of het equivalent in euro. Daarmee is Anyoption laagdrempeliger dan de concurrentie, hoewel er een aantal traders zijn die het op dit vlak nog een tikkeltje beter doen. Wel moet erbij gezegd worden dat deze minimale inleg geldt voor een storting via bankoverschrijvingen, de minimale stortingen kunnen wat hoger zijn bij andere betaalmiddelen. Je kunt gebruikmaken van creditcards zoals Visa en Mastercard, de onlinedienst Skrill, MoneyBookers, giropay en wellicht de belangrijkste – iDeal. Dit is ideaal voor Nederlandse klanten aangezien iDeal ontzettend veel gebruikt wordt.

Een iets minder aantrekkelijk aspect van het stortingsbeleid is de minimum inzet (positie grootte), die is aan de tamelijk hoge kant met 25 euro. Met een minimumkapitaal van €100 betekent dat dus dat je slechts vier keer kunt handelen en dat is voor beginnende gebruikers toch wel wat aan de lage kant. Je kunt één keer per maand laten uitbetalen, voor meerdere uitbetalingen per maand moet je een klein bedrag bijbetalen.

betaling anyoption

Betaling van anyoption. bron: nl.anyoption.com

Geen regelmatige bonus

Anyoption biedt aan haar klanten geen regelmatige bonus aan, je speelt dus effectief met het geld dat je hebt gestort. Bij een groter bedrag van €250 is het wel mogelijk om contact op te nemen met de klantendienst van Anyoption en daar een bonus aan te vragen. Naargelang de grootte van dit bedrag kan dit als stortingsbonus variëren tussen 25 en 100 procent. Het is wat jammer dat er geen bonus wordt verstrekt onder de €250.

Hulp en klantendienst

Net zoals de software is de ondersteuningsafdeling van Anyoption volledig in het Nederlands te zien. Op de website vind je een vrij uitgebreide handelsgids terug waar je de basics van het handelen kunt nalezen. Als je een probleem of vraag hebt kun je op verschillende manieren contact opnemen met Anyoption. De website biedt een contactformulier aan, je kunt met je vragen ook terecht via een e-mailadres, fax behoort ook tot de mogelijkheden en er is ook een telefonische klantendienst aanwezig, als is de laatstgenoemde wel een betaalde lijn. Een voordeel is dat je bij Anyoption vanaf maandag tot vrijdag 24 uur op 24 ondersteuning kan krijgen.